«Ақмола облысы білім басқармасының Жақсы ауданы бойынша білім бөлімі Жаңа Қима ауылының Ғұбайдолла Әбдірахманов атындағы жалпы орта білім беретін мектебі» КММ
КГУ «Общеобразовательная школа имени Губайдуллы Абдрахманова села Жана Кийма отдела образования по Жаксынскому району управления образования Акмолинской области»

СоцСети

  

Жақсы ауданының білім беру ұйымдарында сабақты тоқтату кезінде қолайсыз ауа райы метеожағдайларының ұсынылатын көрсеткіштері

Жақсы ауданының білім беру ұйымдарында

сабақты тоқтату кезінде қолайсыз ауа райы метеожағдайларының ұсынылатын көрсеткіштері

Төмендегі жағдайларда сабақ өткізу тоқтатылады:

Желдің жылдамдығы секундына кемінде 2 метр болғанда:

  • 1-4-сынып оқушылары үшін сыртқы ауа температурасы – 270 С;
  • 1-9-сынып оқушылары үшін сыртқы ауа температурасы – 300 С;
  • 1-11 сынып оқушылары үшін сыртқы ауа температурасы – 350 С және одан төмен.

Желдің жылдамдығы секундына 2 метр және одан жоғары болғанда:

  • 1-4-сынып оқушылары үшін сыртқы ауа температурасы – 250 С;
  • 1-9-сынып оқушылары үшін сыртқы ауа температурасы – 270 С;
  • 1-11 оқушылары үшін сыртқы ауа температурасы – 300 С және одан төмен.

Сабақтар қатты көктайғақ кезінде тоқтатылады:

  • 1-4 сынып оқушылары үшін желдің жылдамдығы секундына кемінде 6-7 метр;
  • 1-9 сынып оқушылары үшін желдің жылдамдығы секундына кемінде 8-9 метр;
  • 1-11сынып оқушылары үшін желдің жылдамдығы секундына 10 метр және одан жоғары.

Боран күшейген және көру мүмкіндігі қиындаған жағдайда 1-11 сынытарда сабақ тоқтатылады.

Ұйымдар тізімі

Галерея

Смотреть все>>>

«Көркем еңбек» пәні бойынша күнтізбелік-тақырыптық жоспар 5 cынып

04.12.2020

«Көркем еңбек» пәні бойынша күнтізбелік-тақырыптық жоспар 5 cынып

 

 

 

Ұзақ мерзімді жоспардың бөлімдері

Тақырыптар/Ұзақ мерзімді жоспардың мазмұны

Оқу мақсаттары. Білім алушылар білуге тиісті

Сағат саны

Мерзімі

Түзетулер

 

 

1-тоқсан (18 сағат)

 

 

 

 

1

Визуалды өнер

Бейнелеу өнеріндегі көркем құралдары.. Бейнелеу өнерінің түрлері мен жанрлары

5.1.2.1-Әлем және қазақ ұлттық мәдениетіндегі өнер, қолөнер мен дизайн туындыларының ерекшеліктерін анықтау және зерделеу

1

 

 

 

1

04.09.20

§1

 

2

5.1.3.1 –Шығармашылық идеяларды зерттеу мен дамыту үшін ақпарат көздерімен жұмыс істеу (ақпараттық-коммуникативтік технологияны қолдану арқылы)

04.09.20

 

 

3

Классикалық өнердің үздік туындылары. Қазақстандық суретшілердің шығармашылығы

5.3.2.1-Пәндік терминологияны қолдана отырып, өзінің және өзгелердің (суретшілер, қолөнершілер, дизайнерлер) жұмыстарында берілген идеялар мен тақырыптарды сипаттау

1

 

 

 

1

11.09.20

Сурет салу

 

4

5.3.3.1-Пәндік терминологияны қолдана отырып, өзінің және өзгелердің (суретшілер, қолөнершілер, дизайнерлер) жұмыстарындағы қолданылған әдіс-тәсілдерді (техникасы) сипаттау

11.09.20

§ 2

 

5

Натюрморт өнері.

5.1.5.2-Шығармашылық идеяларды іске асыру үшін нобайлар орындау

1

 

§3

 

6-7

Ұлттық сәндік натюрморт

5.1.6.4-Таңдаған тәсілдерінің қасиеттерін ескере отырып, көркемөнер материалдарын, техникаларын пайдалану және эксперимент жүргізу

2

18.09.20

Сөздік, сурет салу         

 

 

5.2.3.3- Шығармашылық жұмыстар мен бұйымдар дайындау үдерісінде қазақтың ұлттық мәдениет элементтерін пайдалану

 

 

§ 4 сурет салу

 

8-9

Пейзаж. Табиғатпен үйлесім. Әуе перспективасы

5.1.1.1-Қоршаған ортаның ассоциативті мағынасы мен визуалды сипаттамасын зерделеу және анықтау (композиция, түс, пішін, фактура, тепе-теңдік)

2

25.09.20

§ 5

 

 

5.2.1.1-Өз идеялары мен сезімдерін беру үшін қоршаған ортаның визуалды элементтері мен өнердің көркем тәсілдерін қолдану

 

Сурет салу

 

10-11

Индустриалды пейзаж. Қала пейзажы. Сызықтық перспектива

5.1.1.1-Қоршаған ортаның ассоциативті мағынасы мен визуалды сипаттамасын зерделеу және анықтау (композиция, түс, пішін, фактура, тепе-теңдік)

2

02.10.20

§ 6

 

 

5.2.1.1-Өз идеялары мен сезімдерін беру үшін қоршаған ортаның визуалды элементтері мен өнердің көркем тәсілдерін қолдану

 

 

 

12-13

Пластикалық пішіндер өнері. Мүсін өнері

5.1.1.1-Қоршаған ортаның ассоциативті мағынасы мен визуалды сипаттамасын зерделеу және анықтау (композиция, түс, пішін, фактура, тепе-теңдік)

2

09.10.20

§ 7

 

 

5.2.1.1-Өз идеялары мен сезімдерін беру үшін қоршаған ортаның визуалды элементтері мен өнердің көркем тәсілдерін қолдану

 

 

 

 

5.3.3.1-Пәндік терминологияны қолдана отырып, өзінің және өзгелердің (суретшілер, қолөнершілер, дизайнерлер) жұмыстарындағы қолданылған әдіс-тәсілдерді (техникасы) сипаттау

 

 

 

14-17

Шығармашылық жұмыс.

 

 

5.1.5.2-Шығармашылық идеяларды іске асыру үшін нобайлар орындау

4

16.10.20

Сарамандық жұмыс

 

 

5.1.6.4 -Таңдаған тәсілдерінің қасиеттерін ескере отырып, көркемөнер материалдарын, техникаларын пайдалану және эксперимент жүргізу

 

 

 

 

5.2.1.1-Өз идеялары мен сезімдерін беру үшін қоршаған ортаның визуалды элементтері мен өнердің көркем тәсілдерін қолдану.

23.10.20

Сарамандық жұмыс

 

18

Көрме ұйымдастыру

5.3.1.1-Бүкіл сыныпқа дайын жұмысты таныстыру (көрме)

1

30.10.20

сынып

 

 

2-тоқсан (14 сағат)

 

 

 

 

 

Сәндік-қолданбалы өнер

Сәндік-қолданбалы өнер, негізгі пішіндер мен ерекшеліктері. Қазақстан халқының сәндік-қолданбалы өнері. Қазақтың ұлттық ою-өрнектері (түрлері, стилизация мен мотивтері)

5.1.2.1-Әлем және қазақ ұлттық  мәдениетіндегі өнер, қолөнер мен дизайн туындыларының ерекшеліктерін анықтау және зерделеу

1

 

§ 8

 

19

Көркем кестелеу. Кесте түрлері. Материалдар және құрал-жабдықтармен танысу.

 

5.1.2.1-Әлем және қазақ ұлттық  мәдениетіндегі өнер, қолөнер мен дизайн туындыларының ерекшеліктерін анықтау және зерделеу

1

 

§ 9

 

20

Нобай орындау

5.1.5.2-Шығармашылық идеяларды іске асыру үшін нобайлар орындау

1

 

 

 

21-24

Көркемдік кестемен бұйымды безендіру

5.2.1.1-Өз идеялары мен сезімдерін беру үшін қоршаған ортаның визуалды элементтері мен өнердің көркем тәсілдерін қолдану

4

 

§10

Кесте тігістері.

Бұйым кестелелеу.

 

 

5.2.3.3- Шығармашылық жұмыстар мен бұйымдар дайындау үдерісінде қазақтың ұлттық мәдениет элементтерін пайдалану

 

 

 

 

5.2.6.1-Материалдар мен құралдарды техника қауіпсіздігін сақтап, қолданудың маңыздылығын сезіне  отырып демонстрациялау

 

 

 

25

Өру өнері. Өру түрлері. Материалдар және құрал-жабдықтармен танысу

5.1.6.2-Бірқатар заманауи және дәстүрлі емес материалдарды білу,  олардың қасиеттері мен міндеттерің анықтау

1

 

§ 11

 

 

26

Нобай дайындау

5.1.5.2-Шығармашылық идеяларды іске асыру үшін нобайлар орындау

1

 

 Бисерден өру

 

 

5.1.4.1-Шығамашылық жұмысты орындау кезеңдерін анықтай отырып, жоспар дайындау

 

 

 

27-30

Бұйым өру

5.2.3.2-Түрлі материалдардан (тоқыма, табиғи және жасанды) қарапайым бұйым орындау

4

 

§ 12

Ши тоқу. Өру әдістері.

 

 

5.2.3.4-Шығармашылық жұмыстар мен бұйымдар дайындау үдерісінде қазақтың ұлттық мәдениет элементтерін пайдалану

 

 

 

 

5.2.6.1-Қауіпсіздік техникасын қадағалап, оның маңыздылығын сезіне және демонстрациялай отырып, материалдар мен құралдарды қолдану

 

 

 

31

Жұмыстардың көрмесі

5.3.1.1-Бүкіл сыныпқа дайын жұмысты таныстыру (көрме )

1

 

сынып

 

 

3-тоқсан (20 сағат)

 

 

 

 

32-33

Дизайн және  технология

Тоқыма материалдарының классификациясы мен сипаттамалары. Материалдардың түрлері мен қасиеттерін зерттеу

5.1.6.3-Тоқыма материалдары мен бұйымдарының классификациясын, құрамы мен қарапайым тоқылу әдісін сипаттау және білу

2

 

§ 13

Матадағы жіптердің өрілуі.

 

 

34-35

Тоқыма материалдарын өңдеуге арналған құрал-жабдықтар мен құрылғылар

5.2.2.1-Тігін машинасының құрылысын, жіп өткізуді  сипаттау және білу, машина тігістерін орындау

5.2.2.2-Тігін бұйымдарын ылғалды-жылулық (үтік) өңдеуге арналған жабдықтарын білу, сипаттай алу және қолдану

5.2.6.2-Қол еңбегі құралдарымен жұмыс істеудің қауіпсіз тәсілдерін, еңбек гигиенасының ережелерін білу (жұмыс орнын, құралдарды ұйымдастыру және тазалау, арнайы киімде жұмыс істеу)

2

 

§ 14

Қол тігістері мен тігім түрлері

 

36-37

Тігін бұйымдарының классификациясы. Идеядан өнімге (тігін бұйымдары)

5.1.6.3-Тоқыма материалдары мен бұйымдарының классификациясын, құрамы мен қарапайым тоқылу әдісін сипаттау және білу

2

 

§ 15

Белдікті және иықты киім бөліктері мен бөлшектері.

 

38-42

Дизайн, киімді макеттеу (қағаз, тоқыма материалдар). Костюм құру (мини-манекенде немесе қуыршақта)

5.1.5.1-Өзінің және өзгенің (суретшілер, қолөнершілер, дизайнерлер) тәжірибесіне сүйене отырып және композицияның негізгі заңдылықтарын ескеріп, қарапайым нысандардың дизайнын дайындау бойынша тапсырмаларды орындау

5.2.3.1-Тоқыма бұйымдарын пішу және сыру тігісін қолдану арқылы қол еңбегі құралдарымен, тігін машинасында өңдеу

5.2.3.2-Түрлі материалдардан (тоқыма, табиғи және жасанды) қарапайым бұйым орындау

5.2.6.1-Қауіпсіздік техникасын қадағалап, оның маңыздылығын сезіне және демонстрациялай отырып, материалдар мен құралдарды қолдану

5

 

§ 16

Пішім дайындау тәсілдері. Өлшем алу. Қуыршаққа костюм дайындау.

 

 

43-44

Тоқыма мозаика техникасында тігін бұйымдарының дизайны (құрақ, пэчворк, квилт) Идеяларды құру. Нобай. Материалды таңдау және дайындау. Жұмыстың орындалу бірізділігі

5.1.5.1-Өзінің және өзгенің (суретшілер, қолөнершілер, дизайнерлер) тәжірибесіне сүйене отырып және композицияның негізгі заңдылықтарын ескеріп, қарапайым нысандардың дизайнын дайындау бойынша тапсырмаларды орындау

5.1.4.1-Шығамашылық жұмысты орындау кезеңдерін анықтай отырып, жоспар дайындау

2

 

§ 17

Құрақ құрауға арналған ою-өрнек схемалары

 

45-50

Бұйым дайындау. Бұйымды безендіру

5.2.3.1- Тоқыма бұйымдарын пішу және сыру тігісін қолдану арқылы қол еңбегі құралдарымен, тігін машинасында өңдеу

5.2.3.2-Түрлі материалдардан (тоқыма, табиғи және жасанды) қарапайым бұйым орындау

5.2.3.3-Шығармашылық жұмыстар мен бұйымдар дайындау үдерісінде қазақтың ұлттық мәдениет элементтерін пайдалану

5.2.6.1-Қауіпсіздік техникасын қадағалап, оның маңыздылығын сезіне және демонстрациялай отырып, материалдар мен құралдарды қолдану

6

 

§ 18

Диванға арналған жастық дайындау.

Жастық әшекейлеу үлгілері.

 

51

Жұмысты қорғау

5.3.1.1-Бүкіл сыныпқа дайын жұмысты таныстыру (көрме)

5.3.4.1-Өзінің және өзгелердің жұмыстарын жетілдіру және адаптациялау бойынша конструктивті пікірлер, ұсыныстарды білдіру

1

 

сынып

 

 

4-тоқсан (16 сағат)

 

 

 

 

52-53

Тамақтану мәдениеті

Дұрыс тамақтанудың негіздері. Ас мәзірін әзірлеу

5.2.4.1-Дұрыс және тиімді тамақтанудың ережелерін сипаттау және зерделеу

5.2.4.2-Дұрыс және тиімді тамақтанудың  мәзірін құрастыру

5.1.3.1-Шығармашылық идеяларды зерттеу мен дамыту үшін ақпарат көздерімен жұмыс істеу (оның ішінде ақпараттық-коммуникативтік технологияларды қолдану арқылы)

2

 

§ 19-20

 

54-55

Асхананың жабдықталуы. Тағам әзірлеуге арналған құралдар-жабдықтар, аспаптар мен ыдыс-аяқтар.

Тағам дайындауға арналған құрал-жабдықтардың мүмкіндіктерін зерттеу

5.2.4.3-Тағам әзірлеуге арналған құралдар мен жабдықтарды зерделеу және олардың мүмкіншілігін анықтау

5.2.6.1-Техника қауіпсіздігін қадағалап, оның маңыздылығын сезіне және демонстрациялай отырып, материалдар мен құралдарды қолдану

5.2.6.2-Қол еңбегі құралдарымен жұмыс істеудің қауіпсіз тәсілдерін, еңбек гигиенасының ережелерін білу (жұмыс орнын, құралдарды ұйымдастыру және тазалау, арнайы киімде жұмыс істеу)

2

 

§ 21-22

 

 

 

56-57

Бутербродтар мен сусындардың әзірлену технологиясы

5.1.3.1 -Шығармашылық идеяларды зерттеу мен дамыту үшін ақпарат көздерімен жұмыс істеу (оның ішінде ақпараттық-коммуникативтік технологияларды қолданып).

5.2.4.4-Суық тағамдар мен сусындар дайындау технологиясын білу және қолдану

5.1.3.1-Шығармашылық идеяларды зерттеу мен дамыту үшін ақпарат көздерімен жұмыс істеу (оның ішінде ақпараттық-коммуникативтік технологияларды қолдану арқылы)

2

 

§ 23

Ыстық, салқын сусындар дайындау технологиясы

 

58-59

Жемістер мен көкөністерден салаттар әзірлеу технологиясы

5.2.4.4-Салқын тағамдар мен сусындарды әзірлеу технологиясын білу және қолдану

5.3.4.1-Өзінің және өзгелердің жұмыстарын жетілдіру және адаптациялау бойынша конструктивті пікірлер, ұсыныстарды білдіру

5.1.3.1-Шығармашылық идеяларды зерттеу мен дамыту үшін ақпарат көздерімен жұмыс істеу (оның ішінде ақпараттық-коммуникативтік технологияларды қолдану арқылы)

2

 

§ 24

Жеміс жидек салатын дайындау технологиясы

 

60-61

Үй мәдениеті

Жеке бастың гигиенасы. Өз-өзіне күтім жасау

5.2.5.3-Жеке басының гигиенасы ережелерін зерделеу және сипаттау, әртүрлі шаш пен тері түрін анықтау

5.2.5.4-Өз бетінше өз-өзіне қарау әрекеттері мен тәсілдерін таңдау және қолдану

2

 

§ 25

Жеке бас гигиенасы

 

62-63

Өсімдік шаруашылығының негізгі бағыттары.

5.2.5.1-Өсімдік шаруашылығы мен жеміс-көкөніс түрлерінің негізгі бағыттарын зерделеу және сипаттау

2

 

§ 26

Өсімдіктерді күтіп баптау

 

64-68

Өсімдік шаруашылығындағы көктемгі жұмыстар

5.2.5.2-Өсімдік шаруашылығында көктемгі жұмыстар жүргізу (топырақты өңдеу, зиянкес жәндіктерден қорғау, егу мен отырғызу)

5.2.6.1-Техника қауіпсіздігін қадағалап, оның маңыздылығын сезіне және демонстрациялай отырып, материалдар мен құралдарды қолдану

5

 

§ 27 

Ағаштарды әктеу. Территорияны жинастыру.

Тұқым іріктеу.

Гул отырғызу.

 

 

 

Просмотров: 800


Добавить комментарий



Включить данные в подпись

Текст